Τοποθεσία διεξαγωγής των προπονήσεων και διαδρομές

Πλατεία Γεωργίου, φωτογράφιση επίδειξης μελών ΠΟΤ

Τα τροχοπέδιλα είναι ως επί το πλείστον ένα άθλημα ανοιχτού χώρου και μεγάλων αποστάσεων, συνήθως εντός του αστικού τοπίου.

Στο Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπέδιλων έχουμε ως βασική προτεραιότητα την ασφαλή τροχοδρόμηση των αθλητών και των μελών μας.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι περιορίζουμε τους αθλητές και τα μέλη μας σε ένα περιφραγμένο σημείο μαθαίνοντας τους μόνο σε συνθήκες spot προπόνησης.

Αναλυτικά, οι συναντήσεις των μελών μας γίνονται στο Νότιο Πάρκο, δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Εδώ μαθαίνουμε στα νέα μέλη μας τις τεχνικές του αθλήματος, και όταν έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες περνούν στο στάδιο της μακρινής τροχοδρόμησης. Η Spot εκμάθηση και προπόνηση μας γίνεται στο ”πατινοδρόμιο μας”, πρόκειται για μια τοποθεσία 5000 τετραγωνικών μέτρων με άριστη άσφαλτο.

Τοποθεσία προπονήσεων Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων

Διαδρομή ”Φάρος” για τα αρχάρια μέλη και τους παίδες:

Η ακόλουθη διαδρομή είναι συνολικής απόστασης 1,1 χιλιόμετρα η οποία ξεκινάει από τον Φάρο και διασχίζει όλο το ποδηλατόδρομο του Νοτίου Πάρκου. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι καθόλα φυλασσόμενη και είναι αρκετά εύκολη για τα αρχάρια μέλη του Ομίλου μας.

Διαδρομή Φάρος, συνολική απόσταση 1,1 Χιολιόμετρα

Διαδρομές έμπειρων αθλητών: ”Διαδρομή Αγίου Αντρέα” και ”Διαδρομή ΠΟΤ”

Οι ακόλουθες διαδρομές είναι ιδανικές για τροχοδρόμηση μεγάλων αποστάσεων και για προετοιμασία των ενήλικων και εφήβων αθλητών του ΠΟΤ.

Η διαδρομή ”Αγίου Αντρέα” είναι συνολικής απόστασης 3,1 χιλιομέτρων και είναι καθόλα προστατευόμενη από διερχόμενα οχήματα. Ξεκινάει από τον Φάρο της Πάτρας και φτάνει έως την έξοδο του Νέου Λιμένα.

Διαδρομή Αγίου Αντρέα

Η διαδρομή ”ΠΟΤ” αποτελεί ορόσημο της ιδέας που θέσαμε ως σύλλογος ότι η Πάτρα είναι ”ρολερούπολη”, καθώς διασχίζει ολόκληρη την ακτογραμμή της πόλης, συνολικής απόστασης που υπερβαίνει τα 9 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές φορούν τα τροχοπέδιλα τους στην πύλη της εξόδου του Νέου Λιμένα Πατρών και φτάνουν έως την Πλάζ ΕΟΤ. Να σημειωθεί ότι αυτή η διαδρομή δεν είναι προστατευμένη από διερχόμενα αυτοκίνητα (γι’αυτό αναμένουμε και την περάτωση του ποδηλατόδρομου), έτσι απευθύνεται για τους αθλητές-έμπειρα μέλη του ομίλου μας τα οποία συνοδεύονται από όχημα με ειδικές σημάνσεις.

Διαδρομή ΠΟΤ