Τοποθεσία διεξαγωγής των προπονήσεων και διαδρομές

Πλατεία Γεωργίου, φωτογράφιση επίδειξης μελών ΠΟΤ

Τα τροχοπέδιλα είναι ως επί το πλείστον ένα άθλημα ανοιχτού χώρου και μεγάλων αποστάσεων, συνήθως εντός του αστικού τοπίου. Για να είμαστε πιο ακριβείς, καθοριστικό ρόλο ως προς την απόσταση και την τοποθεσία που ασκεί κανείς το άθλημα είναι ο τρόπος που τροχοδρομεί ή με άλλα λόγια το είδος τροχοπέδιλων που κάνει.

Για παράδειγμα ένας ενήλικας αθλητής που ετοιμάζεται για έναν μαραθώνιο αγώνα χρειάζεται να διανύσει μια απόσταση 24 χιλιομέτρων στα πλαίσια του προπονητικού του προγράμματος. Ένας αθλητής που καλλιεργεί το g-slalom ή aggresive χρειάζεται μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα. Έτσι λοιπόν η τοποθεσία και η απόσταση στα τροχοπέδιλα είναι σχετικό με το είδος Inline Skate που εστιάζει ο κάθε αθλητής.

Στο Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπέδιλων έχουμε ως προτεραιότητα την ασφαλή τροχοδρόμηση των μελών κάτω από προστατευμένες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι περιορίζουμε τους αθλητές μας σε ένα περιφραγμένο σημείο μαθαίνοντας τους μόνο σε συνθήκες spot προπόνησης.

Αναλυτικά, οι συναντήσεις των μελών μας γίνονται στο Νότιο Πάρκο, δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Εδώ μαθαίνουμε στα νέα μέλη μας τις τεχνικές του αθλήματος και όταν έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες περνούν στο στάδιο της μακρινής τροχοδρόμησης. Πρόκειται για μια τοποθεσία 5000 τετραγωνικών μέτρων με άριστη άσφαλτο. Επίσης, είναι ένα σημείο το οποίο δεν δέχεται εύκολα τις ριπές του ανέμου και φυσικά προκαλεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση το τοπίο, καθώς μαθαίνει κανείς rollers δίπλα από την θάλασσα θαυμάζοντας παράλληλα τα όμορφα ηλιοβασιλέματα του πατραϊκού κόλπου.

Τοποθεσία προπονήσεων Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων

Διαδρομή ”Φάρος” για τα αρχάρια μέλη και τους παίδες:

Η ακόλουθη διαδρομή είναι συνολικής απόστασης 1,1 χιλιόμετρα η οποία ξεκινάει από τον Φάρο και διασχίζει όλο το ποδηλατόδρομο του Νοτίου Πάρκου. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι καθόλα προστατευόμενη και είναι αρκετά εύκολη για τα αρχάρια μέλη και τα παιδιά του Ομίλου μας.

Διαδρομή Φάρος, συνολική απόσταση 1,1 Χιολιόμετρα

Διαδρομές έμπειρων αθλητών: ”Διαδρομή Αγίου Αντρέα” και ”Διαδρομή ΠΟΤ”

Οι ακόλουθες διαδρομές είναι ιδανικές για τροχοδρόμηση μεγάλων αποστάσεων και για προετοιμασία των ενήλικων και εφήβων αθλητών του ΠΟΤ.

Η διαδρομή ”Αγίου Αντρέα” είναι συνολικής απόστασης 3,1 χιλιομέτρων και είναι καθόλα προστατευόμενη. Ξεκινάει από τον Φάρο της Πάτρας και φτάνει έως την έξοδο του Νέου Λιμένα της Πάτρας. Συγκεκριμένα διασχίζουμε το ποδηλατόδρομο του Νοτίου Πάρκου και στην συνέχεια περνάμε στον ποδηλατόδρομο του Νέου Λιμένα Πατρών.

Διαδρομή Αγίου Αντρέα

Η διαδρομή ”ΠΟΤ” αποτελεί ορόσημο της ιδέας που θέσαμε ως σύλλογος ότι η Πάτρα είναι ”ρολλερούπολη”, καθώς διασχίζει ολόκληρη την ακτογραμμή της πόλης, συνολικής απόστασης που υπερβαίνει τα 9 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές φορούν τα τροχοπέδιλα τους στην πύλη της εξόδου του Νέου Λιμένα Πατρών και φτάνουν έως την Πλάζ ΕΟΤ. Να σημειωθεί ότι αυτή η διαδρομή δεν είναι προστατευμένη από διερχόμενα αυτοκίνητα (γι’αυτό αναμένουμε και την περάτωση του ποδηλατόδρομου), έτσι απευθύνεται για τους αθλητές-έμπειρα μέλη του ομίλου μας τα οποία συνοδεύονται από όχημα με ειδικές σημάνσεις.

Διαδρομή ΠΟΤ